Salam Maal Hijrah

Salam Maal Hijrah untuk semua.

Sebagai peringatan, jangan lupa baca doa akhir tahun petang ni lepas 'Asr dan baca doa awal tahun selepas masuk waktu maghrib.

Untuk tahun yang baru berlalu, semoga kita bersyukur dengan segala nikmat yang telah dilimpahkan kepada kita sepanjang tahun yang berlalu; kita beharap segala amalan kita diterimaNya.

Untuk tahun yang mendatang, kita berharap umur kita dipanjangkan dengan penuh keberkatan; dan semoga kita, keluarga kita dan harta benda kita sentiasa dilindungiNya dari segala bala bencana, perbuatan khianat, hasad dengki dan dari segala keburukan.

Amin Ya Rabbal 'Alamin.



Note to self: Kena try balik awal hari ni. Ada ceramah maal hijrah kat surau dekat rumah. InshaAllah.

Comments

Kak Teh said…
Salam, Alhamdulillah kak teh dan suami dan seorang anak sempat buat doa akhir dan doa awal. Yang lain tak ada di rumah.
Semoga hidup kita terus dilimpahkan rahmat dari Allah dan dilindungi bahaya dan fitnah.
KakTeh: salam kembali. Kita hanya meminta perlindungan daripadaNya.
AuntyN said…
OSH, Salam Maal Hijrah to you too. InsyaAllah this year rezeki melimpah ruah ye :-)

p/s Jangan dok try nak tipu2 or belajar tipu2 tau!! (refer last post hehe)
~ahni~ said…
Salam Maal Hijrah to you too.
AuntyN: taaaak, tak baik tipu2 kan?

K'Sya: Salam Maal Hijrah to you too. Gambar budak cute mana tu?

AHNI: Salam Maal Hijrah to you and family.
Anonymous said…
Salam Maal Hijrah untuk sekeluarga. Moga segalanya baik-baik tahun ini.

Benar-benar OSB sekarang, takutlah datang sembang-sembang kat sini :)))
Keropok said…
Salam to you, brudder...

Riddle me this: Why does Springsteen love Scousers?

I wrote all about it... just for my dear Liverpool friends!
Anon/CikRampai: kalau CikRampai tak datang sini, saya tak de kawan nak bicara dengan bintang

Keropok: ??? I love the Boss, but the Scousers??? No way.

Popular posts from this blog