Posts

Showing posts from September, 2010

UPSR....Oh UPSR

Maka hari ini bermula lah pertandingan UPSR.....dan berapa ramai ibu bapa yang mengambil cuti untuk semata-mata untuk bersama-sama menunggu di pintu masuk sekolah?Dan Kak Long seperti biasa....,almost looked indifferent; seolah-olah tak ada apa-apa yang luarbiasa tentang UPSR. Setiap kali ada sepupu atau pakcik/makcik dia cakap "good luck", Kak Long hanya mendengus macam tak berapa suka. Sometimes its difficult to understand what is in the mind of this young lady. Baba tak tahu dah nak cakap apa, hanya mendoakan yang terbaik buat anak Baba yang sulung ni. Dua malam lepas, Ibu, Baba dan adik2 ramai-ramai pakat baca Yaseen dan doa selamat selepas kami berjemaah Maghrib. Sekurang-kurangnya Kak Long tahu dan faham - kami sekeluarga sentiasa bersama berdoa untuknya dan ingin menyaksikan dia berjaya dalam UPSR. Selebihnya adalah berkat hasil usaha Kak Long sendiri.So Good Luck Kak Long, semoga Allah memberikan hidayahNya untuk Kak Long menjawab soalan peperiksaan dengan tenang dan…

Ramadhan (final) Updates

"Wa tammat kalimatu rabbika sidqan wa 'adlan, La mubaddila li kalimaatihi, wa hua assami'u 'aleem" AlhamdulilLah, Tuhan memberkenankan hajat ditengah-tengah kesibukan urusan duniawi yang seolah-olah tak akan ada penghabisannya kecuali apabila sampai seruan ajal.AlhamdulilLah pada tahun ini surau dekat rumah aku juga penuh dengan pengisian aktiviti-aktiviti yang menarik ramai jemaah untuk lebih mengimarahkan rumah Allah. Sampai hujung Ramadhan masih ada lagi berbaki 200 - 300 orang jemaah lelaki (tak termasuk jemaah perempuan di tingkat atas dan kanak2) yang masih setia menunggu untuk mendengar tazkirah selepas solat tarawih dan kemudiannya berwitir bersama2. Ada dua tiga orang penceramah mengingatkan tentang betapa perlunya kita sentiasa berdoa, berdoa and berdoa kepada Allah sepanjang bulan Ramadhan ini. Antara intipati tazkirah yang mampu dikongsi:minta lah - apa saja yang kita hajatkan kerana kita tiada daya dan upaya untuk mendapatkan sesuatu pun kecuali deng…

Ramadhan Updates....

Ermm,....still in office. Still struggling to finish my works before going back to Ayer Keroh tomorrow. This is the only night that I could not go back to break fast with my family.

Adoyai, banyak lagi benda nak kena buat ni....


- Posted using BlogPress from my iPhone

Another One Bite The Dust....!

I thought only Chelski is affected by the problem....apparently now it has spread to Man U. First you have JT, then that Ash guy and now 'the' Shrek himself.Read here. Wayne Rooney's hooker sex scandal.No wonder England failed miserably in the World Cup 2010. The players are busy between their legs.