Posts

Showing posts from May, 2006

Syukur

Anak-anak ku,

Mari lah kita bersyukur di atas segala nikmat yang melimpah ruah yang dikurniakan oleh Allah kepada kita.

Pagi ini dan pagi semalam langit pagi yang cerah membolehkan Ayah melihat sehingga sejauh Genting Highlands dari lebuh raya bertingkat KL. Sungguh cantik sekali melihat bukit yang menghijau yang masih dilitupi nipis oleh kabus pagi. Pagi semalam Ayah juga bertuah dapat melihat pelangi semasa Ayah memandu ke pejabat.



*******************


Anak-anak ku,

Hari ini sudah masuk hari ke 5 gempa bumi melanda Yogjakarta dan kawasan sekitarnya. Setakat ini bencana yang melanda telah mengorbankan hampir lima ribu penduduk Yogjakarta. Mari lah kita berdoa semoga Tuhan memberikan kekuatan dan kesejahteraan kepada saudara-saudara seislam kita yang ditimpa malapetaka itu. Semoga mereka sentiasa tabah dan cekal mengharungi dugaan Tuhan ini.


***************

Anak-anak ku,

Sesungguhnya, kita dapat merasakan sangat kerdil manusia ini ditengah-tengah segala percaturan Tuhan dengan kenikmatan dan m…

Guess Who Am I?

Image
Guess who am I?

Clue: read here,

or

here

or

see below!










Yes, this boy is getting deliciously tembam by the day.

Akid dah masuk 5 bulan last week. Sebenarnya tak de lah tembam sangat. His weight is slightly close to 6 kg. Tak tahu kenapa, kebanyakkan gambar-gambar yang ada, semua orang kata Akid tembam.

Photogenic kot?

Arrrrgh Tension

Image
Updated Version 22 May 2006

Aduuuuh, tensionnya.

Kerja banyak, berlambak2 dan semuanya 'Extremely Urgent'. Tapi macam mana nak habis kalau hari2 kena keluar meeting. Kadang-kadang ada sampai 2-3 meeting sehari. Keluar masuk, keluar masuk pergi meeting, bila masuk opis balik dah lewat petang.

Tapi orang kata, tak boleh komplen. Murah rezeki lah kalau kerja banyak. Kalau tak de kerja langsung lagi parah tensionnya.

Setakat hari ni dah dua orang clients cakap, 'Wah, your business must be very good. Sibuk sangat ke sampai tak sempat potong rambut?'. Kalau dah tiap2 hari balik malam, memang le tak sempat nak pergi gunting rambut.

Agak nya memang rambut aku dah serabai sangat kot bila pagi tadi ada staff pompuan tanya, 'Bos, tak sempat gunting rambut ke?. Pergi lah gunting rambut, baru lah semangat sikit kita orang esok'.

Esok ada opis punya inter-department bowling tournament dengan family day sekali. Laaa, dah tak sempat nak cuba2 baling bola bowling pun. Macam mana nak …

What a woman wants

What a woman wants, she gets it during the night.

For whatever it means. Mmmmm.....

Malaysia 2 Denmark 3

So close. But yet we let it slipped away.

Malaysia lost to the Danes in the semi final Thomas Cup 2006 held in Tokyo Japan a short while ago. After beating South Korea 3-2 in the quarter final, I thought this could be our best chance to go all the way to the final since we managed to avoid clashing with the Indons in the second semi-final tie today.

My client showed me SMS he received during a meeting in the afternoon that the Indons were beaten 3 - 0. We quickly wrapped up the meeting and I headed home early to catch the semi-final match. Hafiz Hashim was losing his second game when I reached home before he lost in the rubber game. That made it 2-1 for Denmark.

The veteran pairs of Tan Fook-Wan Wah took the stage later to level the score.

It was then left to the rookie Kuan Beng Hong to clinch the winning point. He has to win the second game to bring the match to the rubber game. And he almost pulled it off before losing the second game 21-19.

Aaargh. Tension nya.

**for the record, Choong …

What Say U?

-----Original Message-----

From: <***sham@>[mailto:<***>]
Sent: 03 May 2006 02:08 PM
To: <**Me>[mailto:<***>]

Subject: Labour day blues...

Salam..why labour day blues???..sbb masa cuti tu my whole family was happy, pi outing and pi khenduri and all,but yesterday masa masuk opis there is something which wasn't there before..the feeling of tension and uneasiness among the so-called colleagues of mine.

Well, bang to tell u the truth, I had a new immediate boss now, my course coordinator. Previously the post was held by a junior male colleague but he did a superb job, in my personal opinion. i was not tense and always willing to help him out. but early march, boss udah tukar kpd a lady who is few years my senior. in my opinion she complained toooo much about this and that and in myyy opinion la, dia terlalu berkira dalam membuat kerja. the sense of sukarela tu kurang, and everything done must either be rewarded pecuniaryly or through some kind of recognition.

Now, min…