Posts

Showing posts from January, 2006

Great Loss to Muslim World

Updated Version

The renowned Muslim Scholar, Dr. Zaki Badawi has passed away on Tuesday 24th January 2006 at 11.00 a.m. London time. I just came to know about it from a friend and immediately checked Islamonline to verify the news. They have announced about his demise here.

BackgroundBadawi, scholar, teacher and community activist, was born in Egypt in 1922. He was renowned for his interest in Islamic theology and law and as a representative and advocate of Muslims in Britain.He was the principal of the Muslim College in London, which he founded in 1986, and frequently published and broadcast on Islamic affairs.Badawi was educated at Al-Azhar University in Cairo. He obtained al-Aliyah, the equivalent of a Bachelor of Arts degree, from the College of Theology at the university, and Al-Alimiyah degree (Masters) from the Faculty of Arabic Language and Literature, Al-Azhar, in 1947.In the same year, he received the King Faruq First Prize for the best post-graduate stude…

Expecting an Update?

No.

Not yet. Sorry.

Me, walaupun 'Superhero', tapi still, 'Ordinary' one.

Masih dibelenggu rasa kemalas-malasan yang berpanjangan. Looking forward for the looong break by end of this week.

Tapi sebelum tu kena siapkan, (1) vetting documents for one client (fuyo, banyaknyaaa), (2) presentation slide for a talk to be presented at one Islamic bank this Saturday, and (3) reports of the Investigation Panel for Bar Council - lepas tu baru lah boleh cuti rehat dengan tenang.

Ciluk idea updating blog gaya AuntyN pun okay gak kot?.

Salam Eid ul Adha

Salam Eid ul Adha.

Anak2 ku,

Buat pertama kalinya kita akan berhari raya di Kuala Lumpur sahaja pada tahun ini. Tidak seperti tahun2 yang lepas, kita biasanya akan pulang ke kampung Ayah di Pasir Mas untuk menyambut hari raya Haji. Kalau tak pun, sekurang2 nya kita akan pulang berhari raya di kampung Nenek dan Atok kamu di Ayer Keroh, Melaka.

Tahun ini, oleh kerana Kak Long dan Kak Ngah sudah bersekolah di sekolah rendah dan cuti yang singkat, ditambah pula Ibu mu masih dalam pantang, jadi Ayah mengambil keputusan untuk berhari raya di sini sahaja. Lagi pun Nenek kamu dah memang duduk di rumah kita sejak hampir dua bulan yang lalu untuk menjaga dan membantu Ibu.

Petang tadi Pak Su dan keluarga tiba untuk bersama2 berhari raya dengan kita. Kak Jaja pun ada. Ayah dah ajak Cik Ngah dan Chue bersama dengan keluarga masing2 untuk datang ke rumah kita lepas sembahyang raya pagi esok. Tentu seronok dapat berkumpul adik beradik, sedara sepupu dan keluarga masing2. Biar meriah macam kita biasa ber…

New AKID on the block

Image
Anak-Anak ku,

Tentunya tarikh 19 December 2005 adalah satu tarikh yang menggembirakan untuk kita semua. Alhamdulillah, pada hari tu, Anak2 semua mendapat seorang lagi adik lelaki. Ayah rasa, dengan 3 girls and 2 boys, keluarga kita dah lengkap. Tapi tak tahulah kalau ada rezeki lagi, tentu sekali Ayah takkan menolak.

But your little brother came about not without drama.

Pada pagi hari Isnin hari kesembilan belas dalam bulan Disember itu, seperti yang diarahkan oleh doktor, Ayah bawa Ibu terus ke bilik bersalin pada lebih kurang pukul 9.45 pagi. Setelah menukar baju, Ibu menjalani ujian untuk menentukan tahap contractions dan kemudiannya di beri ubat untuk 'induce' contractions.

Dari pengalaman menemani Ibu menyambut anak2 yang lepas-lepas, Ayah dah menjangka paling awal Ibu bersalin pun mungkin dalam pukul 2 petang. Mungkin sebab keletihan dan mengantuk kerana Ayah berjaga malam sebelumnya untuk menyiapkan tugasan kerja, Ayah sempat tertidur sekejap dalam bilik bersalin. Memang be…

Tahun Yang Baru

Hopefully it's still not too late to wish Selamat Tahun Baru 2006 to all dearest friends and kind visitors. Just came back from Melaka with the whole family plus Mother in Law.

Mother in Law will be staying with my family at least for another one and a half month to take care of Wife during her confinement. Her help is also needed to ferry kids to and from school. Abang Akmal will be in preschool for the first time this year. Kak Ngah will be in Year One and Kak Long will be in Primary Two.

Wife gonna have a very hectic schedule waiting for her once her confinement is over. Abang Akmal and Kak Ngah will be schooling in the morning session while Kak Long will be in the afternoon. In between she has to take care of Adik Inah and the new baby. Plus Kak Long is attending Cosmotots in the morning and Kak Ngah goes to Cosmotots in the afternoon.

Mmmm. Tahun Baru dengan cabaran baru.