Ramadhan V

I wanted to blog on other things, but then this one should take precedence.

I came back from office last Friday and Kak Ngah was eagerly waiting for me to break an important news about her elder sister.

"Kak Long dapat kad raya" "Hah?"

"Ada boy bagi dia kad raya...." "Alamak, ye ke Kak Long?"

Kak Long was just gigling.

"Mai nak tengok kad tuh?"

And this was what written inside of the card...

Akum,

Saya Ada pantun untuk awak, Dengar ya.

Siti Nursyakirah pergi berjumpa Fitri,


Berjumpa Fitri di taman permainan,


Ikhmal cuma Nak ucap empat perkataan


Selamat hari raya Aidilfitri

Alamak, my 8 year old daughter already got admirer???.

But then Kak Ngah, ever the busy body, dropped a bombshell,

"Tapi kan, tadi Kak Ngah nampak budak Ikhmal tu TAK PUASA. Dia makan lollipop!"


Hah hah ha...dah sudah, cancel dari jadi calon menantu Ayah.



(Kak Long @ manjalara Nenek)

Comments

sya said…
He he .. kak ngah tu ada nada-nada jelouas tuh.

OSH .. anak kak sya yg belasan tahun tu tak de dpt kad raya, npknya u bermenantu dulu lah
Kak Sya: memang pun. anak no. 2 memang cam tu kot. Bermenantu dulu? Oh tidaak.
PB said…
Huyu....kecik kecik dah ada peminat tu.
Tu baru sekeping kad raya, kalau dpt 10 keping dari 10 orang, boleh pengsan ayah nak memilih..


Selamat Hari Raya
Moga selamat sampai kemana saja destinasi yang dituju...

Kalau jumpa atas pasar siti khatijah lepas ni , tegur tegur lah..hah hah (mcmlah kenal).
PB: :). Salam Aidilfitri to you and family too.
anggerik merah said…
So cute lah...

Jenuh ayah nak pilih calon menantu nanti kalau dah ramai peminat..

Selamat hari raya untuk OSP and family. Bila balik raya?
ubisetela said…
Jealous kat kak Long, Auntie pun tak der orang nak bagi kad raya :)

to OSH, Salam Lebaran.
bunga rampai said…
Kecik-kecik dah ada peminat, dah besar nanti jenuhlah mak bapanya menapis :))

Salam di penghujung Ramadhan...
AM: Salam Aidilfitri to you and family too. My raya break will start from Saturday.

Cik Ubi: ye ke tak de orang bagi kad? Ciaannye.

Cik Rampai: salam kembali. Dah masuk final lap dah ni
~ahni~ said…
OS,
Gambar yang comel lote tu Kak Ngah ke Kak Long?
Kak Teh said…
OSH, so so so funny! spoil aje kak ngah ni! Don't we all remember that first card from that someone??? aaaah!
wan said…
OSH, Kak Ngah pon tau tapis - bila dia cakap budak tu tak puasa.
Tapi excited dia kan?
Adik sy hantar kad raya kat anak sy to make him excited oso. :)
Kak Teh: mesti la ingaaat. Berbunga2 rasa di dada gitu...

Wan: I pun suruh anak2 hantar kad kat sepupu2 diaorang. Baru lah diorang rasa thrill dapat kad raya.

Popular posts from this blog