Ramadhan IV

Uhuu, sedihnya.

My boy's second attempt to fast for a full day just ended when he called me on my way to a meeting at a Client's place.

Abang Akmal called Ayah at about a quarter to 3.00 p.m. telling me, in between his sobs, that he had to eat to break his fast because he was having pain in the stomach. He sounded he regretted having to do what he did.

Nevermind. Ayah knew you have tried. InsyaAllah you would still be rewarded for your efforts.


**********************

Abang Akmal dan anak2 Ayah yang lain,

Sekiranya seseorang itu berniat hendak membuat sesuatu kebaikan, seterusnya berazam dan cuba sedaya upaya melakukan kebaikan itu, InsyaAllah, Tuhan akan tetap memberi ganjaran pahala kepadanya.

Comments

anggerik merah said…
Tak apa. At least dia cuba
bunga rampai said…
Salam.

Abang Akmal dah mencuba, itu yang penting.

Saya terpikat dengan ungkapan para terakhir itu.
Anggerik Merah - ye, at least dia cuba. May be I expected too much after he managed to pull it through the day before.

Cik Rampai - salam kembali. Itu lah kelebihan kita orang Islam. Mencuba pun dah diberikan ganjaran. InsyaAllah.
Kak Teh said…
syabas kepada abang akmal! Tak apa - there's always another day!
~ahni~ said…
Tahniah kepada Abg Akmal kerana berjaya puasa penuh 1 hari pada umur 5 tahun! Dan untuk percubaan kedua yang hanya sampai pukul 3 pm tu - tahniah juga, mula2 half day, lama2 full day.

Anak saya yang pompuan umur 6 tahun tu, half day pun tak dapat lagi...
Kak Teh - yes, there's stil few more days to coax him to tray again.

AHNI - biasa lah budak-budak, cabaran paling besar nak pujuk bangun sahur. Kalau dah bangun sahur, at least half of the battle is won!

Popular posts from this blog