Post Hari Raya III - Pengumunan Ringkas

Pengumuman Ringkas

Hari ni 13 November 2006 adalah bersamaan dengan 21 Syawal 1427.

Sesiapa yang masih berhajat untuk menunaikan puasa sunat enam hari dibulan Syawal, InshaAllah, masih sempat lagi.

Ada sepotong hadis yang lebih kurang bermaksud, "barang siapa yang berpuasa sebulan bulan Ramadhan dan ditambah dengan berpuasa selama enam hari di dalam bulan syawal, dia akan diberikan ganjaran pahala seolah2 berpuasa selama sepanjang tahun."

Rebut lah peluang ini. InshaAllah semoga amalan kita diterimaNya.

Sekian, sehingga bertemu lagi di hari dan waktu yang sama minggu hadapan. Assalamu alaikum warahmatulLahi wabarakaatuh.

(Ceywah macam penutup rancangan Al-Kulliyyah lah pulak.)

Comments

Typhoon Sue said…
Insya Allah...... thanks for reminding

Just stumbled upon ur blog tonite, a fellow member of the legal frat I see,... :)
Cik Typhoon - salam dan selamat datang.
~ahni~ said…
OS!... mana 'to be continued' punyer cerita tu?

Nampak gaya nya cek tak dak harapan nak posa 6 tahun ini.....
bunga rampai said…
Ya ya, tertunggu-tunggu sambungan cerita hari tu ...

Puasa 6, alhamdulillah beres.
sya said…
Terimakasih OSH kerana mengingatkan
ayong said…
*dush* terasa berbesar saya..hehe. thanks for reminding
AHNI : that continuation kena tunggu dulu lah. so sorry

Cik Rampai: dah settle puasa 'nam? Alhamdulillah. Me too dah settle sebab banyak sgt open house.

KakSya: sekurang2nya ada jugak pekdah ada blog ni.

Ayong: same same.

Popular posts from this blog