AKID lagi

This miracle boy never fail to amaze me with his witty replies or observations.

Last nite during late dinner I admonished Kak Ngah when I saw her nonchalantly threw her school bag to the floor. Not that she was mad or something.

So I told Kak Ngah, "tak baik baling-baling beg, dalam beg tu kan ada buku. Berdosa tau tak hormat buku, tak hormat ilmu...."

Then out of sudden Akid who was seating at the other end of the dinner table continued...."ya, tak baik tu dosa tau,.....kalau dosa, masuk neraka....neraka ada api...."


Then Abang Akmal asked, "Kalau Syurga ada apa 'dik?"

"Syurga ada aircond" Akid answered without a slightest hesitatation.

And I almost choked on my dinner table because I could not tahan nak gelak....big time!.

Comments

McBudu said…
Tu lah kan, hilang tension bila balik rumah..... kalau outstation pun rasa nak balik cepat2...
pB said…
kah kah kah ...


sib baik tok tercekik ....
IBU said…
hahaha.... cute nyerr!!!
wan said…
hehehe

pandainyeeeeeeeeerrr akid!

ikut baba eh? bijak bercakap ni?
McB: very true indeed.

PB: auta sikit hok nombo last nih

IBU: memang buat orang geram je

Wan: Bijak....bijak.
sya said…
He he betul apa dia jawab.. sebab panas lawannya sejuk so kalau sejuk mesti ada air cond
K'Sya: ye, logiknya begitu lah
Kak Teh said…
my husband told my son, di syurga semua ada.
Dia tanya: Di syurga ada bacon tak?
My husband tanya balas: Bacon untuk apa?
My son jawab, bila dia mati kawan baik dia (orang Christian) nak melawat dia . Dia suka bacon sandwich.
bunga rampai said…
Logik jawapan tu - syurga memang 'sejuk'. Bertuah dapat anak sebijak Akid!

Salam :)
-akuni- said…
Oh.. sikit sebanyak dah faham konsep tu anak OS... still very kelakar...
Adzrul Ariff said…
Menarik sungguh sy baca cerita2 dekat blog sini. Boleh buat guidance utk masa depan saya insyaallah.

Umur 2 tahun Akid dah petah sampai boleh join tegur kakak dia buat silap. :) Sy kecik2 dulu tak reti cakap pun parents sy kata, umur 4 tahun baru petah. Lambat sungguh klu nak compare dgn Akid. Adik bongsu sy pun samalah, time umur kecik2 pun mencecer je. :))
KakTeh: :). Logik budak2 memang straight forward, no kona2.

CikRampai: Salam kembali. Tq

CikAHNI: memang kelakar yang sorang ni

Adzrul: salam kenal...

Popular posts from this blog