Kisah Ibu dan Anak

Abg Akmal : "Ibu, Ibu kena beli ni" sambil menuding ke arah iklan U-zap dalam TV.

Ibu : "Kenapa? Ibu dah gemuk ke"

Abg Akmal : "Ye lah, Abang rasa Ibu dah gemuk!!".

Ibu : "Eishhh, kurang asam punya budak".


****************

Anak (jantan) Ku,

May be when you are old enough, I will have to pull you aside and give you my fatherly advice - that remark that you just said to your Ibu, don't ever say it again in front of any woman. It could start a world war!



*****************

End of filler post. More serious note will come later when I have more time to breathe.

Comments

wan said…
Ajar dia golden rule:

women loves to hear the truth eventho its all lies.

:)
UglyButAdorable said…
nyehh..nyehh...nyehh... nanti chop anak jantan utk baby girl saya..yg tak tau biler akan muncul..
bisutulibuta said…
keh keh keh...nasib baik ler budak tu tak kena lesing...
Wan - ada lagi ke golden rule lain?

Adorable - nyeh, nyeh, nyeeh....kalau gitu your daughter kena compete ngan 2-3 orang lagi mak we yang minat dia kat kindie tu.

BTB - ya, nasib baik bapak nya tak dituduh bersubahat.
AuntyN said…
OSH : Kalau AN, dah cakap balik camni, "suruh ayah belikan untuk mak lah".

My doters pun sama suka cakap mak diorang gemuk. Tapi yg syok dgn anak pompuan ni, kita boleh cakap balik, korang pun gemuk jugak, diam lah lepas tu.
Aunty N - by then, Ayahnya dah cabuuut. Takut kena tempias. :)
Tapi sebenarnya my son memang a bit critical about her mum's appearance. Kadang2 boleh komen baju yang Ibu dia pakai. Ye lah, mungkin belum faham pasal 'golden rule' tu.
nak komen, but cannot find anything suitable to say.
ayong said…
Nasib baik maknye tak pusing tanya. "Abahnya, betul ke ibu dah gemuk?". Ha-ah time tu la nak kena guna communication skill and silat cekak sekali...
sya said…
Hish same as my son.. masa abt yr son's age..

Mak boleh ke naik basikal Aiman nanti pancit nanti, badan mak kan berat?

isk.. isk isk geleng kepala maknya esp bila yg sorang lagi tu ketawa cam nak pecah perut...
Ailin - thanks for the visit anyway!

Ayong - heh heh heh. Itu soalan maut tuh.

Sya - patut lah mak dia dah start gi gym.
MA said…
Hahaha...reminded me of one time my son Abang almost, ALMOST said the wrong words.

Abang : Mama pakai mekap ke tak pakai mekap ke sama jer....

Mama : What do you mean sama ? (glaring at him)..Cantik ke tak cantik ?

Abang (dah gelabah) : errr...cantik...cantik....

Huh, nasib baik !
Mak Andeh - hah ha hah, almost caught red handed.
Kak Teh said…
my son is also critical, tudung tak kena warna bajulah, baju tak kena tudung lah...ish depa ni macam mouthpiece pak depa kut.
Mouthpiece Ayahnya? Nooo, I plead innocence!
Anggun said…
Ha..ha..budak sekarang!! Mati akal ek. Ayah nya pun kenalah cover ibu ( itu pun kena beritahu ka )..kesian ibu...
usha said…
Brother Hero,

I heard the same story but "terbalik" ....:) hi hi
Anggun - masa tu Ayah berada jauuh dari tempat kejadian!

Usha - terbalik? Cam mano tu?
~ahni~ said…
Nasib baik saya tak ada masalah macam tu sebab sya memang gemuk! So, kalau depa cakap saya kurus tu yang rasa macam depa perli/kutuk saya.

Kalau anak lelaki prihatin pasal penampilan ibu dia, macam manalah nanti dengan girlfren dia no? Bapa dia dulupun mesti prihatin jugak tu... jgn tak ngaku eh
Idham said…
ah...so true what u said to ur son....

one of my frens gi dating....baru jek duduk nak order minum...dia kata kat pompuan tu...
"eh, u dah menopause ka?"

ahirnya dia minum sorang je ....


Idham
AHNI - Ayah nya memang prihatin, rimas Ibu di buatnya.

Idham - thx for droping by bro. Your friend tu dah hilang akal ke apa?

Popular posts from this blog