Jatuh cinta .... lagi

Ni mungkin luahan hati maut punya. Wife kalau baca ni mesti bengang kot.

Tapi nak buat 'cam mana. Aku dah cuba. Sumpah Aku dah cuba tak nak jatuh cinta lagi. Memang sengsara kalau dah sayang tapi lepas tu kehilangan atau dirampas orang.

Sakit hati woo.

Tapi, sekali lagi Aku pasrah. Hidup tanpanya buatkan Aku tak keruan. Dok kat opis lama2 resah. Balik rumah awal rasa bersalah je.

Bukan tak de satu kat rumah. Ada, memang dah ada. Tapi takkan sama. Yang kat rumah tu besar, kurang menarik. Yang kat rumah tu bukan kena beri perhatian kat Aku sorang, kat anak-anak pun dia nak kena layan jugak. Tapi yang baru ni bukan saja cun, slim dan tak de excess bagage lagi gitu.

Aku tahu risiko kalau berdamping ngan dia, kalau jatuh hati kat dia lagi. Arrgh, but Life is all about a gamble. Life is about taking calculated risks. Cheewah. Macam-macam alasan kalau dah suka.

Orang kata yang cantik ni tak lama. Lepas ni mungkin ada yang lagi cantik. Mungkin betul. Tapi sekarang ni aku dah berkenan kat dia. Yang kemudian hari tu aku tak tahu dan tak nak ambik tahu buat masa ni.

Buat masa ni aku tak tahu berapa mas kahwin dia. Mungkin petang ni kena pergi dating kat Low Yat kot.


****************

Sekian entry mengarut hari Isenin.


****************


Setakat hari ni dah empat lap top aku beli. Satu (Twinhead) dah tolak murah2 kat kawan. Yang kedua (Sony Vaio) kena rembat kat satu mamat bukan melayu yang datang opis masa sembahyang jumaat kononnya datang nak repair printer connection. Masa tu tak ramai kat opis, terus dia senyap2 masuk bilik Aku dan rembat aku punya laptop. Aku balik sembahyang tengok meja Aku dah kosong aje.

Yang ketiga (Vaio lagi) masih aku guna kat opis. Memang dah pasang Kingston Lock* dan takkan boleh dibawa keluar dari bilik Aku sebab Aku sendiri tak tahu mana Aku letak kunci dia.

Yang keempat (Asus) - kena rembat kat penyangak2 yang masuk rumah Aku hari tuh.

* Kensington Lock sebetulnya.

Comments

ayong said…
me pun jatuh cinta gak dgn si dia. cuma pulus kureng sikit..so pandang aje la. takut pulak org lain tanya lembu mana pulak kau tumbangkan jadi pembalut..hehe.. *Note to myself never use kingston lock*
Ayong - sama lah kita. Dah gi Low Yat tadi, mas kahwin dia RM8,888.
anggerik merah said…
Adeh...kalau dah bekenan dihati...pejam mata sebelah lepas tu pergi angkat nikah saja lah dengan mas kahwin nya....hehehe.

(kalau pejam mata dua belah kan terjatuh pulak kat Low Yat tu..)
bisutulibuta said…
wa pun kena beli kesington lock lah..
Anggerik Merah - dah cuba nak telan tapi tersekat kat halkum. Heh he. Mahal tuh.

BTB - ya lah. may be better beli yang pakai number combination kot. yang pakai kunci ni takut hilang kuncinya pulak.
wan said…
Ishk.. lavish betui notebook nya.

One more thing, to lock your notebook, guna Smarthumb. Diorang buat demo product kat sini last month and menarik gak product dia.

http://www.smarthumb.com/
Wan - thanks, rasanya ada nampak banner on SmarThumb semalam kat Low Yat. I thot it is a thumb drive. Thanks you give another reason to go to Low Yat. Yeay

Popular posts from this blog