Today's Special

Hand written menu pasted in a 'mamak' restaurant at Jalan Melaka in front of Bank Muamalat:

TODAY'S SPECIAL,

KAMBING KAMPONG
I was like - hah, Kambing Kampong?!!

Mmmm, I have heard about some restaurants serving Ayam Kampung as one of their specialty dishes, but Kambing Kampong? Never heard of this one before.

Is there such thing called Kambing Bandar in the first place?

Comments

AnggerikMerah - yes, no joke. You got it right.
wan said…
Kambing gurun pernahlah dengar :P
sue said…
salam perkenalan..
kambing kampung tu kambing biasa kan? other type: kambing biri-biri and gurun..betul tak?
atrco said…
dah pi rasa ke? kalau sedap bgtau, aku nk gak gi try. naik lrt jek
~ahni~ said…
kalau lah dikatakan kambing kampung tu sebab diternak di kampung, kiranya semua kampingpun diternak di kampung, mana ada diternak kat bandar, ini kategori 'misrepresentation', boleh gak report kat KPDN&HEP
edryna said…
kambing kampung - kambing made in Malaysia

Kambing bandar - mutton import from overseas ie aussie, nz etc etc
Wan - agree, kambing gurun memang pernah dengar tapi tak pernah tengok lagi setakat ni.

Traveler - salam perkenalan. Thanks for visiting

ATRCO - sori, belum try test rasa lagi. Will inform u kalau best

AHNI - mungkin kot. Lagi pun tak pernah pengok kambing kat bandar KL ni. Kat Kampung Baru pun tak pernah jupa

Edryna - I think your explanation must have solved the whole issue. Thanks and will ask the restaurant owner about it.

Popular posts from this blog