UPSR oh UPSR (Dah habis....)


Merdeka3x! - Laungan seorang ibu yang anaknya bru brgelar graduan upsr! wakaka!

Begitulah SMS yang Aku terima dari my roommate sebaik sahaja dia balik dari mengambil Kak Ngah yang baru habis peperiksaan UPSR di sekolahnya pada petang Khamis 15hb September. Dapat kurasai betapa leganya perasaan seorang ibu bagaikan segala kegusaran dan kegelisahan sejak dua tiga hari yang lalu hilang lenyap sekelip mata.

Alhamdulillah.Alhamdulillah. Alhamdulillah.

Tengahari tadi diberitakan kantin sekolah anak Aku bagaikan pesta dengan ibubapa membawa bermacam-macam makanan tengahari untuk anak-anak mereka yang akan menyambung peperiksaan selepas rehat tengahari. Ada yang bawa KFC, ada yang beli Mc D.....mungkin itulah yang dipesan oleh anak masing-masing. :)

Comments

pB said…
taakkk merdekaaaaa lagiiii

next month pmr
PB: ...and next month is just a few days away...Gud luck to your daughters and to their parents too.
MA said…
Rasa risau kat anak-anak akan berterusan...lepas UPSR ada PMR/SPM pastu tunggu results UPU pulak, pastu tia-tiap semester debar-debar lepas ke tidak anak aku nih...sampai ler diorang kawen beranak pinak kerisauan mak bapak tak akan habis...

Moral of the story? Jangan tension-tension kan diri...:P Kita minum duluuuu...!
MA: I like...memang naluri seorang ibu macam tu. Ayahnya rilek aje, lagipun baru darjah 6.
Bunga Rampai said…
Dekat dekat result nak keluar ... tension pun kembali lagi! :P

Tabek saya pada ibu ibu.

Salam :)

Popular posts from this blog