Terkedu

Terkedu saya membaca berita ini hari ini, "Rahsia Beg Berdarah".

Seperti mana tidak lama dahulu saya terkedu bila membaca berita tentang kematian seorang pelajar wanita kerana melahirkan anak bersendirian di hostel di sebuah IPTA di selatan tanahair.

Semoga Allah memberi keampunan kepada anak-anak ini; dan semoga Allah memberi taufik dan hidayahNya kepada kita semua.

Comments

Bunga Rampai said…
Saya menitiskan air mata ...

Amiin.
shafarina said…
Nasib bayi tu, walau mati dlm keadaan menyayat hati, taklah membimbangkan kerana nasibnya confirm terbela.

Masalah kat mak dia tu. Mengandung 9 bulan lepas tu buang? Tanam? Bagi biawak makan?

Dan terlalu ramai secondary sc girls yg dah pregnant dan lahirkan anak luar nikah, yg gugurkan lagilah beribu agaknya. Silap kat mana society kita ni? Silap kat mana didikan kita?

Kengkadang kan, sy ada anak ni, takut nya nak bagi anak keluar rumah, tengok tv. Tapi keadaan sekarang bukan mcm dulu, boleh kurung2 dalam rumah x kasi berkawan.

:|
CikRampai: Amiinnn.

CikWan: InshaAllah, nasib bayi itu akan terpelihara. Tempatnya di Jannah.

Popular posts from this blog